Σύγχρονος χορός

Ο Σύγχρονος χορός αντιπροσωπεύει το χορό της κάθε εποχής οπότε και εξελίσσεται διαρκώς. Δεν επιδιώκει να επιβάλλει έναν κώδικα διαφορετικό από αυτόν τοu κλασικού μπαλέτου, αλλά να ανακαλύψει μεθόδους που θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες έκφρασης στο σώμα. Το μάθημα στο Dance Lab στηρίζεται στις Release τεχνικές και εμπεριέχει στοιχεία τεχνικής μοντέρνων και μεταμοντέρνων δασκάλων όπως των: Jose Limon, Merce Cunningham, Eric Hawkins, Paul Taylor, B.J. Sullivan, David Zambrano.

Κλασσικό μπαλέτο

Στη σχολή μας διδάσκεται το σύστημα Vaganova. Αποτελεί τη φυσική εξέλιξη και τη συνέχεια των παραδόσεων της ρωσικής σχολής του μπαλέτου. Χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου είναι η πολυπλοκότητα των ασκήσεων και ο συνειδητός τρόπος προσέγγισης στην κάθε κίνηση. Στόχος του συστήματος είναι να διδαχθούν οι μαθητές-χορευτές να αποκτήσουν αρμονία στις κινήσεις τους και να διευρύνουν την εκφραστικότητα τους “χορεύοντας με όλο τους το σώμα”.

Μουσικοκινητική αγωγή –  Δημιουργική κίνηση

Η μουσικοκινητική αγωγή βοηθάει τα παιδιά των μικρών ηλικιών να αναπτυχθούν σωματικά χρησιμοποιώντας τις κινητικές, σωματικές και δημιουργικές τους ικανότητες. Μέρος του μαθήματος αποτελεί η Δημιουργική Κίνηση που ενισχύει την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων μέσω ρυθμικών ασκήσεων και ασκήσεων αυτοσχεδιασμού.

Pilates

Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σε μία μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας. Βοηθάει στην αύξηση της ευλυγισίας,τη δύναμη και την αντοχή των μυών χωρίς να ενισχύει τον όγκο τους. Ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος βελτιώνοντας προβλήματα της σπονδυλικής στήλης(κύφωση,λόρδωση,σκολίωση). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή χρήση της αναπνοής.