Δόμνα Μπίκου

Η Δόμνα Μπίκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 όπου και ξεκίνησε μπαλέτο σε ηλικία 5 ετών.  Υπό την επίβλεψη της δασκάλας Elizabeth Shaw, καταφέρνει να πάρει με Άριστα όλα τα πτυχία της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance), έως την ηλικία των 15 ετών.

Το 2007 κερδίζει υποτροφία για ένα χρόνο στο Europaballet στο St.Polten της Αυστρίας όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα και ρεπερτόριο κλασικού και σύγχρονου χορού. Το 2008 επιστρέφει στην Ελλάδα και το 2011 βρίσκεται φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αθήνα (ΤΕΦΑΑ).

Η αγάπη και το πάθος της για το χορό την οδηγούν το 2012 στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου και εισάγεται με επιτυχία. Το 2015 τελειώνει τις σπουδές της ως επαγγελματίας χορεύτρια και καθηγήτρια χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του κ. Guess Mihov στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολουθεί σεμινάρια στο Βερολίνο με τον William Forsythe, στην Κύπρο με τη Milena Simeonova και στην Ελλάδα με τους Yannick Boquin, Galina Bogoeva, Bruce Steivel, Eddie LameStuart Tomas, Χριστίνα Μπέσκου (Bare a TerreFloorbare).

Στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με την Titti Kordel, τον Αθανάσιο Ρουτιανίδη, τη Μέλπω Βασιλικού και την χορογράφο Κατερίνα Αντωνιάδου στο έργο CARAVANI του επαγγελματικού εργαστηρίου Social Body Dance Lab. Επίσης, συνεργάζεται με τον Α΄ Χορευτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βαγγέλη Μπίκο, ο οποίος και χορογραφεί γι’αυτήν μια σειρά από σόλο κλασσικού και νεοκλασσικού μπαλέτου.