Μαργαρίτα Παναγιώτου

Μαργαρίτα Παναγιώτου

H Mαργαρίτα Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος καθηγήτρια Σύγχρονου χορού και Κλασικού μπαλέτου, απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ανδρομάχη Καφαντάρη” και κάτοχος των πτυχίων Advanced 1 της R.A.D. και I.S.T.D.

Aπό το 2012 διδάσκει τεχνική Σύγχρονου χορού, Aυτοσχεδιασμό και Contact Improvisation στην Α.Ε.Σ.Χ. “Ανδρομάχη Καφαντάρη”, ενώ μέχρι την ίδρυση του Social Lab Studio δίδασκε και στα ερασιτεχνικά τμήματα της σχολής. Έχει συνεργαστεί ως καθηγήτρια χορού, κινησιολογίας και μουσικού θεάτρου με την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ροντίδη” από το 2009-2011.

Είναι ενεργό μέλος-χορεύτρια της ομάδας Σύγχρονου χορού “ΚΙΝΑΙΣΘΗΣΗ” από το 2010, με συμμετοχή σε παραστάσεις του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Κρατικών και Δημοτικών Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Τη σεζόν 2014-2015 προσλήφθηκε ως χορεύτρια από το Κ.Θ.Β.Ε. για την παραγωγή “Σερσέ λα Φαμ” σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Το 2015 συνεργάστηκε με το επαγγελματικό εργαστήρι Σύγχρονου χορού “The Social Body Dance Lab” και συμμετείχε στην παραγωγή “Caravani” της Κατερίνας Αντωνιάδου στο θέατρο Black Box και στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους του Κ.Θ.Β.Ε.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες Σωματικού θεάτρου και για τη σεζόν 2016-2017 χορογράφησε την Παιδική παράσταση “Το Δέντρο Που Έδινε” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και κλασικού μπαλέτου με διακεκριμένους χορευτές-καθηγητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς είναι: David Zambrano, Laura Auris Alvarez, Antony Latchky, Paul Blackman, Αθανασία Κανελλοπούλου , Ερμής Μαλκότσης, Χάρης Μανταφούνης, Τάσος Καραχάλιος, Μιχάλης Ναλμπάντης κ.α.